|
Tips: Bildens namn är TBS0492 För att se vilken bok den härstammar ifrån: Klicka på knappen "Bildindex" i menyn till vänster.
|
Bildtext: |
Julslakt hemma hos lantbrukaren Ivar Sandell, Sjuhult, Hallaryd 9 december (Annandagen 1965.
Här är Hilma, mor i huset i full färd med att stoppa blodkorv med hjälp av "fjällehornet"
medan systern sally Johansson, Mjäryd, Traryd assisterar.
Blodkorvens ingredienser enligt Hilma Sandells recept är:
Till ca: 4 liter blod ca 2 kg mjöl ( en bedömningssak) röres ut tills smeten blir tjock,
1 handfull salt, 1 kaffekopp risgryn, ca 1 kg socker (efter smak), 1 liter sötmjölk, 2 matskedar
kryddpeppar och timjan.
Stoppningen sker varvvis med russin och ister. Koktid 3 timmar.
|
Ämnesord: |
|
|